Sari la conținut

Graffiti controversat la Timişoara. Lucrarea îl înfăţişează pe Sfântul Gheorghe împuşcat de un balaur

Dacă la Bucureşti, în desen era zugrăvit Sfântul Gheorghe care omora balaurul, la Timişoara, realizatorul lucrării a inversat personajele. Studenţii cred că graffiti-ul reprezină modul de exprimare al artistului şi că nu ar trebui îndepărtat:

”Nu mi se pare controversat, chiar e fain, e creativ, fiecare îşi exprimă creativitatea în felul lui”, - Crezi că va fi şters aici? ”Nu cred, este la Facultatea de Arte, aici totul e posibil”,
”Cred că ar trebui să se facă nişte personaje din acelea verzi, ca acela care a fost acoperit de Biserica Ortodoxă, să se facă pe biserica de lângă”,
”Inversarea Sfântului Gheorghe cu dragonul şi artistul a înlocuit personajele ca răspuns la peretele şters recent”.

Şi Organizaţie Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest susţine libera exprimare a tinerilor care studiază arte şi nu numai.

”Şi StudentFest şi OSUT de-a lungul celor 25 de ani de existenţă au promovat întotdeauna libera exprimare a tinerilor artişti aşa că noi n-am avut nimic împotrivă ca el să se exprime cum doreşte”, ne-a declarat Vlad Cherecheş, preşedintele OSUT.

Creatorul graffiti-ului se teme ca lucrarea pe care a realizat-o la Timișoara să nu aibă aceeași soartă ca cea din București.

”Ideea a fost timişoreană, a celor de la StudentFest, chiar dacă o avusesem, o aveam deja şi noi programată pentru Bucureşti şi pentru nişte alţi pereţi. Să vedem ce urmează, m-a mai întrebat cineva dacă cred că o să fie ștearsă și la Timișoara, sper că nu”, ne-a declarat Irlo, artist.

Tema din acest an a evenimentul dedicat studenţilor a fost „Conflictul", sub toate formele de manifestare a acestuia.

Cel mai mare graffiti din Timișoara a fost finalizat. Arată uluitor! 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche