Sari la conținut

Investiție în educație, la Nădlac

Început în 2006, cu fonduri puse la dispoziţie de Ministerul Educației, campusul de la Nădlac a fost construit până la nivelul de fundaţie după care lucrările au fost abandonate din lipsă de bani.

"Este o investiţie abandonată, pur şi simplu, şi eu, cum mă vedeţi, nu credeam că se va întâmpla vreodată să primim finanţare la acest obiectiv", declară Vasile Ciceac. primarul orașului Nădlac. 

"Acest proiect face parte din cele 12 proiecte finanţate în judeţul Arad, sunt 34 la nivel de regiune. Şi din punct de vedere valoric cel puţin este cel mai mare proiect pe care noi îl finaţăm", a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În noua şcoală de la Nădlac vor învăţa cei puţin peste 1200 de elevi din oraş. Vor avea la dispozitie 48 de săli de clasă, dintre care jumătate vor fi dotate ca şi laboratoare. Campusul va avea o sală de sport, o cantină, un cămin internat cu 300 de locuri dar şi 15 garsoniere care vor fi puse la dispoziţia profesorilor care nu locuiesc în Nădlac şi care vor fi scutiţi astfel de navetă.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: "Este al optulea contract din cele 12 care vor duce la o îmbunătăţire evidentă a calităţii învăţământului în Judeţul Arad".

Opt din cele zece clădiri în care învaţă în prezent elevii din Nădlac au fost retrocedate. În prezent, primăria plătește anual pentru acestea 700.000 de lei chirie.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu