La Timişoara ca la Miami: palmieri în centrul orașului

Data publicării:
palmieri

La Timişoara.. ca la Miami. În centrul oraşului au apărut 40 de palmieri, cu care autorităţile locale şi-au propus să înfrumuseţeze peisajul. Au costat 140 de euro bucata şi au fost cumpăraţi de pe bursa din Amsterdam. În total, s-au cheltuit peste 5.000 de euro din bugetul local, pentru ca Timişoara să aibă un aer... exotic.

„Dumnezeule, ce urât arată! Foarte urât, adică, în primul rând, că aşa ceva nu rezistă în Timişoara pentru că nu e clima necesară şi în al doilea rând, nu sunt specifici zonei ăsteia. Groaznic", „Cred că ar trebui să investească în altceva. În curăţenia oraşului, în parcări, în altceva. Nu cred că e momentul să montăm palmieri", „Aş pune pomi de-ai noştri, nu pomi d-ăştia. Ăştia sunt bani mâncaţi de primărie", „Numai să aibă grijă iarna că, aduse din Orient, nu rezistă. Deci vor tebui protejaţi". Aşa au reacţionat oamenii care au trecut pe Bulevardul Brătianu din Timişoara. 40 de palmieri în ghiveci au fost montaţi pe spaţiul verde.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și-a expus punctul de vedere: „Mie îmi repugnă să văd așa zone mohorâte, trebuie să promovăm vegetația și un colorit cât mai divers, acolo unde se potrivește, desigur. Și clădirile înseși trebuie să le renovăm și să promovăm culorile senine, culorile pastelate".

Plantele rezistă până la temperaturi de -10 grade celsius. Autorităţile le văd viaţă lungă, mai ales că poliţiştii locali care patrulează în zonă vor fi cu ochii pe ele. Palmierii rămân în centrul Timişoarei până la iarnă, când vor fi mutaţi în sere ca să nu îngheţe.

UPDATE. Operațiunea "Palmierii": primarul Timișoarei s-a gândit să-i îngroape în pământ, pardon, în beton

Ulterior, cei 40 de pomi exotici din centrul Timișoarei au fost replantați și asta pentru că, în noaptea de miercuri spre joi, au fost vandalizați. Ca să evite un alt incident, primarul s-a gândit să-i îngroape în pământ... cu tot cu ghiveci. Un singur lucru a omis edilul Timișoarei: acolo era beton! Așa că muncitorii s-au chinuit ore în șir până au spart asfaltul. Andrei Drăgilă, directorul societății de horticultură din Timișoara, a anunțat: ”Sper să reușim să spargem betonul cu picamerul și să reușim să așezăm palmierii la locul lor".


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri