Medici în "conflict de interese"

Data publicării:
n1630 20medici 20in 20conflict 20de 20interese 20170113-44502

Peste 60% dintre medicii care activează în acest moment în spitalele publice din Timişoara, muncesc şi în clinicile private. O parte dintre ei, chiar deţin şi cabinete particulare. Ministerul Sănătăţii ar putea emite în acest an o dispoziţie prin care medicii să fie obligati să aleagă între stat şi privat. Multe cadre medicale spun că nu sunt de acord cu acest lucru, iar măsura ar trebui să se aplice doar în cazurile în care doctorii deţin şi funcţii de conducere.

De cealalaltă parte, medicii aflaţi în funcţii de conducere într-un spital public nu consideră că ar fi o idee bună să fie nevoiţi să aleagă între cele două sisteme. Atâta timp cât în orele libere lucrează la privat, nimeni nu le poate interzice acest lucru.

Pe de altă parte, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş continuă să se depună cereri pentru eliberarea certificatului de conformitate. Este o hârtie obligatorie pentru cadrele medicale care vor să lucreze în străinătate. Oamenii spun că vor să obţină documentul care le dă drept de muncă în peste hotare, tocmai pentru momentul în care ar putea fi obligaţi să aleagă între sistemul public şi cel privat.

Ministerul Sănătăţii şi-a justificat intenţia de a emite o dispoziţie prin care să îi pună pe medici să aleagă între sistemul public si cel privat, tocmai pentru ca s-a observat că multe cadre medicale îşi direcţioneaza pacienţii din spitalele de stat spre cabinetele lor particulare, iar în acest caz sistemul public de sănătate suferă pierderi importante .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri