Microchirurgie reconstructivă: operaţii demonstrative efectuate de cunoscuţi medici timişoreni la Poznan

Data publicării:
IMG 3052

Titlul academic de Visiting profesor stabileşte o relaţie cu durata de un an între cadrul didactic şi universitatea gazdă. Astfel, ciclul de vizite a celor doi medici din Timişoara la Poznan a început în 28 octombrie cu o sesiune de patru conferinţe, având ca tema aplicaţiile clinice şi experimentale ale microchirurgiei reconstructive. În zilele următoare, prof. dr. Mihai Ionac şi conf. dr. Lucian Jiga au efectuat, demonstrativ, două operaţii microchirurgicale, realizând o reconstrucţie de limbă la un pacient afectat de cancer în acea zonă şi, respectiv o reconstrucţie de mandibula şi de mucoasă a cavităţii orale, la un alt pacient cu cancer de madibulă. Operaţiile s-au desfăşurat în condiţii excelente, cu succes deplin, ne precizează prof. dr. Mihai Ionac.

Colaborarea academică dintre cei doi medici timişoreni şi Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială a Universităţii din Poznan survine în urma absolvirii de către medicii polonezi a mai multor cursuri de instruire în microchirurgie desfăşurate la Centrul de Microchirurgie Experimentală Pius Branzeu.

"În Timişoara ne-aţi convins că putem să facem microchirurgie, acum însă ne-ati deschis aripile. Mulţumim pentru ajutor şi pentru sfaturi, mulţumită vouă vom intra într-o eră nouă a chirurgiei. În aceste zile am învăţat enorm. Avem atât de multe de făcut de acum încolo”, a afirmat dr. Bartosz Mankovski, unul dintre membrii echipei de chirurgi polonezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri