Miercuri, proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului: Matematică, Istorie

Data publicării:
bac 2013 1



Absolvenții de la real, tehnologic, militar si pedagogic au susținut această probă de Bacalaureat la Matematică, în timp ce elevii de la uman si de la filiera vocaționala au susținut examenul la Istorie.

La Matematică, profilul real, specializarea Stiintele Naturii, a fost extrasă varianta de subiect numarul 2, în timp ce la Istorie, candidaților le-a căzut o variantă de subiect cu cerințe legate de Comunism, Ev Mediu și Modernism.

Ministerul Educației Naționale precizează că subiectele la proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului - E)c) au fost transmise, în cele 583 de centre de examinare, în condiții de maximă securitate. MEN asigură că nu a existat nici un fel de breșă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Subiectele au fost aduse la cunoștința elevilor la ora 09.00, ora începerii examenului, conform procedurilor operate de MEN.

UPDATE. Peste 600 de absenți, miercuri, la Bacalaureat, în Timiș!

Matematica i-a ținut acasă pe mulți dintre candidați. Nu mai puțin de 580 de tineri dintre cei 4.316 înscriși la această probă au absentat. Lor li se adaugă 27 dintre cei 1.214 înscriși la Istorie.

 

Au fost eliminați cinci candidați din cauza telefoanelor mobile: au fost acuzați de tentativă de fraudă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri