Piața Unirii din Timișoara: a început amenajarea locurilor de parcare și traseului auto

Data publicării:
Amenajarea parcarii si traseului auto in Piata Unirii 05

Muncitorii primăriei au început să pregătească terenul pentru trecerea autoturismelor prin acest loc. Astfel, au fost montate marcaje rutiere, care să indice atât locurile de parcare, cât legătura auto dintre strada Gh. Lazăr şi strada Palanca.

Amenajarea parcarii si traseului auto in Piata Unirii 01
Amenajarea parcarii si traseului auto in Piata Unirii 01

 
”Pentru a veni în ajutorul cetățenilor, pe perioada de câteva luni în care vom avea lucrări pe străzile din zonă și nu vor fi încă începute lucrările în P-ța Unirii, vom permite parcarea mașinilor și tranzitul cu viteză mică prin P-ța Unirii și-atâta tot. Apoi, P-ța Unirii, reabilitată și făcuta și mai frumoasă va redeveni zona pietonală!”, a postat, marți seara, pe Facebook, edilul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a precizat, în aceeași zi, că vor fi amenajate 150 de spaţii de parcare, iar legătura auto va trece prin faţa Muzeului de Artă. „Se va circula pe ambele sensuri. Locurile de parcare vor fi delimitate în zonă şi în partea opusă Palatului Baroc, la Lenau în zona clădirii Liceului Lenau din Piaţa Unirii“, a explicat primarul Timişoarei.

Nu toată lumea a fost încântată de decizia primarului de a permite accesul, chiar și temporar, al mașinilor în Piața Unirii, ba chiar s-a înregistrat și un protest inedit. CITEȘTE ȘI: Protest față de decizia primarului de a permite accesul mașinilor în Piața Unirii din Timișoara: cruci din lemn cu Robu ”înfipt” în cuie!

Redactor: Miodrag Hojda
Foto: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri