Sari la conținut

Pregătiri intense pentru duelul cu Slovenia

Echipa de Cupa Davis a României se pregătește intens pentru partida de la finele săptămânii, de la Arad. Cele două echipe se întâlnesc, în premieră, în această competiție astfel că se așteaptă la un duel echilibrat.

„Șansele noastre – mai ales că jucăm cu Slovenia, a cărui jucători nu au avut nici ei rezultate foarte bune în ultima perioadă, dar sunt foarte periculoși… prima zi va fi foarte importantă la meciurile de simplu, dacă acolo am putea lua două puncte ar fi extraordinar”, a declarat Andrei Pavel, căpitan nejucător al României.

„Cred că echipa României este favorită. În procente, aș spune că balanța se înclină în favoarea lor, 60 la 40. Joacă acasă, vor avea publicul în spate și tot ce tine de avantajul terenului propriu. Au jucători buni, iar echipa de dublu este punctul forte”, a spus și omologul său, Blaj Trupez, căpitan nejucător al Sloveniei.

Cuplul Mergea-Tecău va intra în joc sâmbătă, în cea de-a doua zi a întâlnirii din Sala „Victoria” și speră ca meciul de atunci să fie decisiv în ceea ce privește calificarea.

„Vrem să câștigăm la Arad, să ne calificăm mai departe. Să avem o săptămână plăcută și să avem parte de un spectacol frumos”, a spus și Horia Tecău.

„Bineînțeles, având toată istoria pe care o avem în spate, lucrurile sunt așezate și știm ce avem de făcut și sper într-o victorie sâmbătă și un meci foarte bun aici. Cel mai important e să fim concentrat pe ce avem de făcut și sunt sigur că dacă jucăm la un nivel ridicat nu va fi nicio problemă”, a completa și Florin Mergea.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două jocuri de simplu se vor disputa vineri, de la ora 14:00, cu arădeanul Marius Copil și cu Adrian Ungur în prim-plan, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00, iar duminică, de la ora 14:00, sunt programate celelalte două meciuri de simplu.

Meciurile vor putea fi urmărite, în exclusivitate, la Digisport.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs