Sari la conținut

Primele concluzii ale anchetei din Primăria Timişoara. 25 de vânzări de imobile naționalizate sunt suspecte

Toate dosarele de vânzare a caselor pe Legea 112, din Primăria Timişoara, sunt luate la puricat de anchetatori. Totul a început după ce sute de imobile, multe monument istoric, au ajuns pe mâna clanurilor de romi din oraş. Pe strada C.D. Loga, de exemplu, acestea au cumpărat zeci de case. Metodele de achiziţie sunt suspecte, spun autorităţile.

”Vânzările a cel puţin 3 imobile de pe această stradă au intrat în atenţia anchetatorilor. Potrivit autorităţile locale, proprietarii au achiziţionat casele cu acte false sau au obţinut actele ilegal”, afirmă Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

După luni de achetă apar şi primele concluzii.

”A ieşit la iveală câte ceva. Sunt 25 de vânzări care par a nu fi în regulă şi pentru care noi, Primăria Municipiului Timişoara, am sesizat organele de anchetă. Nu putem noi să facem lumină, aici trebuie să ajungă în justiţie”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Procurorii anticorupţie au descins de patru ori la sediul Primăriei Timişoara în cadrul acestui dosar. În luna aprilie, procurorii au ridicat aproximativ 40 de saci cu documente, pe care le-au transportat la Bucureşti pentru a fi analizate.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche