Prin gropi și cu nervi, spre A1

Data publicării:
gropi

Nervi, aglomerație și gropi la tot pasul. Așa se prezintă o șosea intens circulată din Timiș, aflată în administrarea Consiliului Județean. Este vorba de singurul drum care leagă Timișoara de autostradă. De câteva zile, au apărut muncitori care astupă craterele ce i-au exasperat pe șoferi. Însă, după ce aceștia pleacă, gropile reapar . De vină pentru această situație, spun conducătorii auto, sunt materialele cu care se lucrează. Însă autoritățile susțin că, din cauza vremii, se pot face plombări doar cu materiale mai ușoare. O reabilitare serioasă se anunță odată cu primăvara.

"Drumul Județean 691 cel care face legătura între Timișoara și Autostrada A1 care merge în Ungaria, aici de câteva săptămâni, muncitorii s-au apucat de lucru și încearcă să astupe gropile apărute în asfalt", Mihai Văluşescu, jurnalist Digi24 Timişoara.

"Se face acuma pe timp de iarnă nu poate să țină mult, nu ține asfaltul pe timpt de iarnă. Cauza? Traficul. E autostrada și tot se descarcă pe aici."

În plus, pe aici circulă și foarte multe vehicule de mare tonaj. Porțiunea de 20 de kilometri a fost reabilitată în totalitate acum 10 ani. De atunci și până acum s-a degradat constant

"Da o fost mai bun, acuma cu înghețul ăsta ne-a nenorocit. Îl tranzitați des? Da, de 2, 3 ori pe săptămână. Am înțeles că o să înceapă să îl lărgească în scurt timp, asta e, suntem în România."

"Se face că nu se gată drumul. De cât timp lucrați la el? De o săptămână jumate. Și acum ce se face aici, a fost o groapă? Aici a fost un gropan foarte mare și se astupă la loc. Care e procedura, ce trebuie făcut? Se pune piatră spartă și emulsie și astfalt."

Autoritățile spun că acum se efectuează doar lucrări de plombare pe șosea și nu se poate interveni cu materiale de durată din cauza temperaturilor scăzute.

"Sigur că au mai apărut și unele gropi pe carosabil. Se lucrează cu mixtură astfaltică stocabilă este un material care se folosește pe timp de iarnă, pe timp rece. Se va reveni începând odată cu primăvara și când timpul ne permite, se va reveni la o astupare completă a gropilor, sigur cu materialul care se impune și nu ca să țină o lună, două, trei, patru sau pentru o anumită perioadă", explică  Nicolae Oprea - vicepreședinte al CJT Timiș.

"Care crezi că e problema? Nu știu, probabil mașinile multe. E o șosea intens circulată, face legătura cu autostrada ți se pare normal să fie așa? Nu, bineînțeles că nu."

Lucrările de reabilitare completă a drumului încep în primăcvră, dau asigurari autoritățile județene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri