Profesorii Colegiului de Vest au câştigat clădirea, dar au pierdut finanţarea 

Data publicării:
1 SCANDAL icon

După ce au primit termen să elibereze clădirea, sâmbătă dimineața, la ora 10, șefii de direcție din Primăria Timișoara, adjunctul Poliției Locale, dar și șeful Inspectoratului Școlar Timiș au venit să negocieze cu cadrele didactice. După 30 de minute, ședința a luat sfârșit. La 10:30, însuși primarul a fost invitat să se ocupe de a doua rundă de negocieri. Profesorii erau optimiști.

"S-a vorbit cu domnul primar la telefon. Va veni aici şi vom discuta să lămurim lucrurile şi să găsim o soluţie legală a problemei, iar cea legală este ca profesorii să ramană în acest sediu", a declarat Anton Trăilescu, avocatul profesorilor.

După doar o oră, edilul-șef și-a făcut apariția. Nu părea dispus să cedeze.

În numai trei minute, primarul a părăsit înfuriat sala de ședinte."Cu acești oameni nu se poate ajunge la înțelegere pentru că sunt total iraționali", a exclamat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Ulterior, și-a exprimat dezamăgirea, adresându-se cadrelor didactice: "Nu vă onorează o asemenea atitudine. Vă văd oamenii și nu își vor mai da copiii să îi educați ca să ajungă precum dumneavoastră!".

A plecat direct la o școală din vecinătate, despre care profesorii Colegiului Tehnic de Vest spuneau e goală și ar putea să fie mutați acolo, astfel încât clădirea lor să revină Liceului de Arte din Timișoara, care stă într-un imobil retrocedat.

În acest timp, cadrele didactice erau șocate de ce au auzit: "Noi ne simțim foarte jigniți referitor la ce s-a spus la adresa noastră", "Ăsta e interesul, să nu mai existe școli de arte și meserii", "Ne jignește, ne face... că nu suntem bine pregătiți să învățăm elevii".

La ora 12, primarul termina ședința de la unitatea din vecinătate. Cât despre școala aparent goală...

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: "Astea sunt fabulații ale profesorilor. Realitatea este cu totul şi totul alta. Aici sunt 22 de săli de clasă şi 22 de clase de studiu (n.r. 22 de clase de elevi).

S-a reîntors la Colegiul Tehnic de Vest, pentru o a treia negociere. Doar că și aceasta a eșuat. Concluzia zilei a fost că şcoala rămâne pe loc, dar profesorii îşi vor plăti salariile şi chiria din propriul buzunar. Dascălii spun că vor apela la instanță astfel încât tot primăria să le plătească salariile și chiria. De acealaltă parte, primarul a anunțat că profesorii Colegiului Tehnic de Vest vor plăti și chiria Liceului de Arte, pentru că această instituție nu se va putea muta din cauza lor.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Dan Șoșdean
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri