Programul vizitelor prelungit, dar nerespectat

Data publicării:
n16 20programul 20vizitelor 20prelungit 20dar 20nerespectat 20110113-43327

La Spitalul Judeţean din Timişoara, cea mai mare unitate sanitară din vestul ţării, sunt internaţi într-o zi în medie peste 800 de pacienţi. Teoretic dacă la fiecare dintre aceştia ar veni şi un singur vizitator activitatea medicală s-ar desfăşura cu mare greutate. Situaţia reală nu este departe... cu trei ore înainte de programul de vizită, aparţinătorii pacienţilor circulau prin spital fără ca nimeni să-i întrebe unde merg.

Ministerul Sănătăţii a prelungit programul de vizită cu trei ore, de la 15 la ora 20, îndemnând totodată managerii spitalelor să aibă grijă ca orarul să fie respectat cu stricteţe. Uşor de zis, greu de aplicat.

Una din secţiile cu program strict pentru vizitatori este cea de Anestezie Terapie Intensivă. Chiar dacă există reguli medicii trebuie să stea cu ochii pe fiecare membru al familiei care vine la bolnav. Lucru, deloc simplu.

Potrivit ordinului dat de minister, un pacient nu poate fi vizitat pe zi de mai mult de trei persoane. Normele permit inclusiv ca doi bolnavi din acelaşi salon să fie vizitaţi simultan de familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri