Proiecte mici, pe sume mari

Data publicării:
n18 20proiecte 20mici 20pe 20sume 20mari 20271212-40839

Această tânără s-a fotografiat, împreună cu prietenii, lângă Fântâna cu Peşti, emblematică pentru Timişoara.

Pentru că fostul contract de întreţinere a fântânilor din oraş a expirat, Primăria Timişoara a postat pe mai multe siteuri de licitaţii, anunţuri de intenţie, prin care caută firme doritoare să se ocupe în următorii 4 ani de mentenaţa fântânilor publice. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6 milioane de lei. În realitate banii care vor fi cheltuiţi pentru astfel de servicii sunt mai puţini.

Tot din bugetul local va fi plătită şi o firmă de curăţenie şi intervenţie rapidă în caz de defecţiuni ale fântânilor. Adică 10.000 de lei, lunar.

Peste 31 de milioane de lei este valoarea estimată pentru refacerea spaţiilor verzi.

Alte 4,5 milioane de lei este valoarea estimată pentru întreţinerea locurilor de joacă, şi nu mai puţin de 3,5 milioane de lei pentru tăierea şi corecţia arborilor conform anunţurilor de intenţie. Sunt sume maxime.

Şi în acest caz, banii care vor fi alocaţi pentru lucrări vor fi mai puţini.

Sunt însă şi timişoreni care nu văd cu ochi buni investiţiile în toaletarea celor 120.000 de arbori şi în întreţinerea parcurilor.

Conform municipalităţii din capitala Banatului, suma care va fi cheltuită în 2013 pentru investiţii va fi de 10 ori mai mare decât cea pentru reparaţii şi întreţinere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri