Sari la conținut

România, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist. Timișoreanul Manuel Bășcărău Han concurează cu 100 tineri din 40 de țări

Manuel Bășcărău Han a terminat Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A început să lucreze în Microsoft Excel încă din liceu, iar acum va reprezenta România la una dintre cele mai importante competiții din lume. ”Am aflat despre ea, suna foarte bine, îmi luam și certificarea, aveam și șansa să particip la acest concurs și am zis „de ce nu?", spune el.

Selecția a fost făcută în urma unui examen de Specialist Microsoft Office, în cadrul căruia a obținut cel mai mare punctaj. Acum se pregătește pentru concursul mondial.

”Voi primi niște foi, mai multe foi, cu anumite cerințe pe care trebuie să le îndeplinesc și mai departe trebuie să fac cerințele acelea cât mai bine, perfect adică, într-un timp cât mai scurt”, precizează Manuel Bășcărău Han.

Tânărul va fi însoțit în America de profesorul cu care s-a pregătit.

”A fost un băiat, cum să vă spun, muncitor, în primul rând, serios. Asta este foarte important și... dornic să facă pași”, a spus conf. dr. Claudiu Brândaș, profesor la Departamentul de Sisteme Informaționale al UVT.

”Mergem acolo încrezători că, propunându-ne, să spunem, unul dintre primele trei locuri. Indiferent cu ce rezultate vom veni de acolo, cred că important este că România este reprezentată la acest concurs Microsoft”, este opinia lui Marilen Pîrtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Din România mai participă un student de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Reporter: Angela Novăcescu
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche