Sari la conținut
News Alert

Și Primăria Timișoara vrea Aeroportul Internațional „Traian Vuia“!Odată trecut în administrarea autorităților locale sau județene, toate veniturile aeroportului vor ajunge la bugetul acestora. La rândul lor, Primăria Timișoara sau Consiliul Județean Timiș vor suporta toate costurile pentru întreţinerea și modernizarea aerobazei.

Consiliul Județean a aprobat, în ședința de ieri, trimiterea unei solicitari catre Ministerul Transporturilor pentru preluarea a 80% din actiuni. Proiectul a fost votat în unanimitate. Consilierii locali din Timișoara doresc și ei să aibă în subordine Aeroportul Internațional „Traian Vuia“. Astfel, în ședința extraordinară de astăzi au votat pentru solicitarea preluării tot a 80% dintre acțiunile deținute de Ministerul Transporturilor.

Argumentul administrației locale constă în faptul că bugetul Primăriei Timișoara este de trei ori mai mare decât cel al Consiliului Județean, iar investițiile care ar trebui făcute la aeroport nu pot fi realizate de CJT fără ajutorul autorităților locale. 

Există și varianta prin care Ministerul Transporturilor să împartă cele 80 de procente către cele două instituții ce doresc să preia aeroportul.

UPDATE. Hotărârea de Consiliu Local, prin care se cere acordul de preluare a acțiunilor de la Ministerul Transporturilor, a trecut în unanimitate. 

În eventualitatea că CJT va avea câștig de cauză, aleșii locali vor să negocieze ca cel puțin 40 la sută din acțiuni să revină municipalității. Aceasta, în termen de șase luni de la preluarea acțiunilor de către administrația județeană. 

Invitat în platoul știrilor Digi24 Timișoara, pentru a vorbi despre acest subiect, a fost Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei

reporter: Miodrag Hojda
editor web: Călin Țenche