Ștrandul e, uneori, sursă de infecţii: cum te protejezi?

Data publicării:
strand-1



Temperaturile ridicate îi determină pe tot mai mulţi timişoreni să aleagă bazinele ca să scape de arşiţa din miezul zilei. O zi la ştrand se poate finaliza uneori cu o vizită la medicul dermatolog.

Teodora Petrescu, medic dermatolog, ne oferă cifre: ”Aş putea spune că cel puţin 30 de persoane au fost cu diverse infecţii de piele micoze care au frecventat ştranduri”. Şi asta doar la cabinetului medicului din imagini, în ultimele două luni.

Pentru a preveni astfel de afecţiuni, cadrele medicale recomandă, în primul rând, duşurile frecvente. ”În primul rând, cei care au astfel de probleme nu ar trebui să frecventeze ştrandurile, să meargă la medic, spalat cu apă şi săpun”, ne spune Teodora Petrescu.

Timişorenii care frecventează ştrandurile ştiu că pot contacta uşoar o infecţie şi se protejează cum ştiu: ”Nu intru în bazin, doar la duş cu şlapi, mereu cu şlapi când mă deplasez”, ”Tot timpul fac duş, înainte şi după ce ies”, ”Ne spălăm şi ne dăm cu creme”.

Un rol important în prevenirea infecţiilor il au admisnistratorii bazinelor. Ca să evite neplăcerile, aceştia trebuie să se asigure că apa este filtrată şi că se folosesc substanţe dezinfectante potrivite.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri