Timișoara: mii de oameni la procesiunea cu moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş

Data publicării:
procesiune A





Zeci de preoţi şi de măicuţe, dar şi mii de credincioşi au înconjurat Catedrala Mitropolitană şi s-au rugat pentru sănătate. Ce ne-au spus cei abordați de echipa Digi24 Timișoara? ”Am venit să văd şi eu cum e. Am venit să mă rog pentru sănătate pentru note bune la şcoală”, ”Este sărbătoare mare a Timişoarei, Sfântul Iosif de la Partoş, Hramul Bisericii”. Întrebăm: aţi venit să vă rugaţi? ”Da. Sunt o persoană credincioasă. Pentru sănătate, pentru familie”, ”Pentru sănătate, pentru fiul meu, pentru nepoţica mea, pentru nora mea”.





”E un eveniment deosebit prin care vrem să arătăm importanţa Sfântului Iosif în viaţa cetăţii, în viaţa oraşului, având în vedere cele constate ulterior şi desigur merită apelativ de ocrotitor al Timişoarei şi al Banatului”, ne-a declarat Marius Florescu,purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului.

Cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din Timişoara, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, este sărbătorit în fiecare an în data de 15 septembrie.



UPDATE. Mii de credincioşi au stat la coadă, duminică, să atingă racla Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş

Dacă în timpul anului, moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş stau în partea dreaptă, la intrarea în Catedrala Mitropolitană din Timișoara, acum, până luni seara, ele vor rămâne în faţa altarului. Cu busoiuc în mână, oamenii au stat cu orele la rând să se roage pentru sănătate.

 

De cât timp staţi la rând?, am întrebat. ”De două ore. Mai stăm până la 4-5 (după-amiaza - n.r.) până ajungem”, ”Ne-am pus la rând să ajungem la moaştele Sfântului Iosif”, ”De o oră. (Am venit - n.r.) pentru sănătate, pentru copii”. 

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri