Sari la conținut

TIR-uri verificate amănunțit la graniță

Şoferii de TIR care sperau să scape de cozile de camioane din vama Nădlac spun că sunt dezamăgiţi  de autorităţile române care au înăsprit controalele în noul punct de trecere a  frontierei de pe autostrada ce leagă România de vestul  Europei.

„Această situaţie durează aici în vama Nădlac II de mai bine de o lună, şoferii aşteaptă uneori la cozi care depăşesc cinci kilometri pentru că spun ei, sunt supuşi la un control care în mod normal era făcut doar o dată sau maxim de două ori într-un an” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

Nu mi se pare normal să stau 4 – 5 ore. Dar de ce durează atât de mult? Pentru că stă ANAF-ul să ieie toate CMR-urile să le verifice, să le înregistreze. Şi înainte să fie autostrada făceau asta? Nu făceau asta. 

„Verifică fiecare CMR în parte, îs numai două ghişee şi vin 50 de camioane pe oră şi îs două ghişee şi până le verifică, până una alta, nu ştiu ce are de gând că tot aşa se stă aicea”.

„Cât timp ai pierdut la coadă? 4 ore. Nu ştiu ce se întâmplă dar şi acum două săptămâni tot aceaşi treabă – 6 ore nu 4 ore. Deci tre să se iei măsuri. Să se ajungă la Bucureşti sau în alte părţi că e bătaie de joc pentru şoferi”.

„Din cauză că trebuie să aştepte la coadă ca să intre în ţară, mulţi şoferi nu pot ajunge la timp la destinaţie şi sunt nevoiţi să aştepte orele de pauză chiar în punctul de trecere. Pentru că drumul este suficient de lat circulaţia autoturismelor şi autocarelor prin noul punctul Nădlac II nu este perturbată.