Zodiile și imprumuturile la bănci. Ce spun astrele: ești dispus să iei un credit, ești rău platnic?

Data publicării:
bani banca 1



“Rata este o grijă permanentă. Nu cred că zodiacul e cel care influenţează, e legat şi de modul de viaţă al omului, dar şi de disponibilităţile financiare”, o spune Nicolae Ignea, care a avut până acum, două credite la bancă. Și, totuși, băncile îl privesc drept un client model, căci e Săgetător, iar un studiu recent arată care dintre zodii își plătesc ratele fără întârziere.

Topul Kruk România a fost făcut după ce au fost studiate zeci de mii de dosare de creanţe:

Zodiile rău platnice
1. Rac
2. Leu
3. Balanță
4. Taur
5. Berbec
Sursă: Kruk România

Zodiile bune platnice
1. Săgetător
2. Capricorn
3. Scorpion
4. Vărsător
5. Fecioară

Berbecii, deschiși la creditare. Maramureșul și Banatul, cu cele mai puține creanțe! 

”A fost, efectiv, o informaţie extrasă din portofoliile noastre. Practic, Berbecii sunt extrem de deschişi la creditare, iar Săgetătorul este cumpătat, înainte de a apela la un împrumut. Banatul este imediat după Maramureş cu cele mai puţine creanţe ca şi număr şi valoare. Cea mai mare valoare medie a creanţelor este în Dobrogea, cu 3.300 de lei, iar în Banat doar 2.600 de lei”, ne spune Cosmina Marinescu, director de operațiuni recuperare creanțe.

Și totuși, chiar și cu bugetul pe minus, românii visează la noi rate la bănci, lucru folosit de recuperatorii de creanțe pe post de motivare.

”E foarte important ca visele lui să se construiască după acest orizont de timp: am încheiat o datorie, nu am nicio problemă, îmi doresc lucruri noi. Suntem oameni, toți ne dorim altceva”, afirmă Daniela Dochia, responsabil de relații publice.

La ce visează românii: să cumpere o casă sau să călătorească în țări exotice?

Același studiu al celui mai mare recuperator de creanțe din România arată că cel mai mare vis al românilor e să schimbe apartamentul de la bloc cu o casă, lucru realizabil, de cele mai multe ori, cu un împrumut la bancă. Pe locul doi în topul dorințelor apare o călătorie într-o țară exotică și doar pe locul trei apare speranța de ajutare a copiiilor sau nepoților.

”Este în natura noastră, ține de evoluţia noastră ca oameni, dacă nu ne dorim ceva înseamnă că suntem morţi. Exemplul cel mai bun este cel cu avionul. Când ai un copil lângă tine, e preferabil ca tu să îţi pui primul masca de oxigen ca să poţi salva copilul. Aşa e şi cu oamenii, dacă ai grijă de ei, dorinţele lor şi sunt fericiţi, atunci pot să le ofere şi celor din jur mult mai multe”, ne-a declarat Simona Gherasim, life coach.

Iar recuperatorii de creanţe se folosesc de aceste vise ca să îi motiveze pe întârziaţi să ajungă cu datoriile către bănci la zero.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva, Cosmin Pârlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri