Întrecerea clasicelor

Data actualizării: Data publicării:
RALLY CLASIC

Clasice, dar râvnite de pasionaţi, vechi, şi totuşi bine întreţinute şi frumos lustruite, peste 30 de maşini de epocă au făcut furori weekend-ul acesta în Şcheii Braşovului. Oraşul a găzduit pentru a opta oară întrecerea Kronstadt Classic Rally. La punctul de întâlnire, curioşii au putut să ceară detalii despre bijuteriile pe patru roţi şi chiar să urce la volan. Apoi s-au bucurat să le vadă rulând pe străzile oraşului. 

 

Şi bărbaţii iubesc bijuteriile. Mai ales cele pe patru roţi. Au dovedit-o peste 30 de pasionaţi care şi-au adus maşinile dichisite weekendul acesta în Piaţa Unirii din Şchei.

"E un Porsche 944, 1983. Are un motor de 2448 cm3 şi un motor de 160 de cai. Am achiziţionat-o în primăvara aceasta din Bucureşti. Era distrusă, n-am reuşit să fac mare lucru dar lucrez în fiecare zi la ea", Viorel Dima - participant.

Viorel Dima a venit cu una dintre cele trei maşini clasice pe care le are acasă. De peste patru ani a luat microbul maşinilor trecute de mult de "prima tinereţe".

"Îmi plac maşini, motoare, am motociclete, fac circuite", Viorel Dima - participant.

De frumoasele clasice s-au bucurat şi localnicii, şi turiştii aflaţi în zonă.

"Sunt impresionat de ceea ce pot să văd. E deosebit!", braşovean.

"Locuim aici în zonă şi ne place foarte mult şi să fie cât mai des", braşovean.

"Copiii, tinerii, nu ştiu, nu le-au văzut, nu cunosc evoluţia maşinilor", braşovean.

Una dintre cele mai elegante maşini din concurs este un Jaguar din 1968. Maşina aparţine unui cetăţean german, care a venit în premieră la o competiţie de profil în România.

"Este un Jaguar E Type din 1968 pe care l-am cumpărat acum câteva luni şi l-am adus din America", Helmut Karbe - participant. 

Kronstadt Classic Rally a început vineri, cu o paradă, urmată de prima probă de raliu. Probele au continuat şi în a doua zi.

"E un traseu mai frumos, după părerea mea, ajungem la Baraolt, nişte drumuri superbe, proaspăt asfaltate, e un peisaj incredibil", Gabriel Bordea - organizator Kronstadt Classic Rally.

La ediţia din acest an au participat maşini fabricate între 1939 şi 1986, Mercedes, Porche, Volkswagen, Fiat, dar şi două Dacii 1300.

Reporteri: Ruxandra Morar, Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri