Sari la conținut

Marcel Iureș, Doctor Honoris Causa al UVT

Unul dintre cei mai mari actori din România este Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Pentru anii petrecut pe scena marilor teatre din țară, pe platourile de filmare din România și de la Hollywood, Marcel Iureș a fost distins cu titlul onorific. Fondatorul teatrului independent din România consideră gestul o răsplată pentru anii dedicați artei.

Devenit cunoscut inclusiv la Hollywood pentru o serie de lungmetraje celebre, Marcel Iureș se află pe lista actorilor din România distinși cu trei premii UNITER. Celebrul actor român a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

”În primul rând, e extraordinar ce mi se întâmplă. Nu am crezut niciodată că, făcând lucruri normale și respectând ce e umil și e frumos, și în oameni și în țara noastră, poți fi înălțat atât de sus”, a declarat  Marcel Iureș.

”Pentru Universitatea de Vest înseamnă enorm, înseamnă intrarea maestrului Marcel Iureș în rândul comunității academic a Universității de Vest, înseamnă în primul rând arhetipul unui model, model exemplar de discreție și profesionalism”, a declarat Violeta Zonte, decan Facultatea de Teatru și Muzică.

Celebrul actor recunoaște că s-a gândit bine înainte de a accepta importanta distincție.

”Ca tot omul, te gândești dacă meriți lucrul ăsta… Stați un pic, chiar așa? Sunt fel de fel de clătinături în interior, dar până la urma toată lumea mea zis că e de bine, de de bine”, a declarat Marcel Iureș.

Marcel Iureș este al treilea mare actor al teatrului românesc care a primit titlul de Doctor Honoris Causa, după Maia Morgenstern şi Florin Piersic.

reporter: Mihaela Creţu/ operator: Adrian Ionescu