Sari la conținut

O fetiţă din Timişoara expune lucrări de la 5 ani

La doar şapte ani, o copilă din Reşiţa, pasionată de pictură, reuşeşte să impresioneze prin creaţiile sale. Maia Truţulescu a avut prima expoziţie la Timişoara, iar tablourile sale au fost lăudate de vizitatori, dar şi de critici de artă consacraţi. Micuţa pictoriţă foloseşte o tehnică aparte, prin picurarea acuarelei în ulei pe pânză.

Maia are doar 7 ani. Este un copil timid, dar creativ, care se exprimă cel mai bine prin pictură. Iar din mâinile ei ies opere de artă care ar putea concura cu cele ale artiştilor consacraţi.

„La câți ani ai început să pictezi? La cinci ani. Pictez doar în vacanţă şi în wekenduri. Folosesc şi mărgele, şi nisip”, povestește micuța Maia.

Cel mai mare fan al Maiei este chiar tatăl ei, tot pictor. Este omul de la care copila a învăţat să folosească pensula.

„Subiectele şi le alege singură. Câteodată pictează fluturi, câteodată pictează flori. Altă dată nu pictează fără nicio figuraţie, pur şi cimplu experimentează, îi place să se joace cu materiale”, spune și Marian Truţulescu, tatăl artistei.

La expoziţia de la Timişoara, creaţiile Maiei au fost lăudate şi de criticii de artă.

„Văd lucrări făcute de un pui de om, lucrări care seamănă extraodinar de bine cu cele ale unor artişti cu ştaif, cu prezenţă în expoziţii”, explică Petru Galiş, pictor şi critic de artă.

Cu toate că are doar 7 ani, tablourile Maiei au ajuns deja în casele iubitorilor de frumos.

„Mai am acasă tablouri de-ale ei, le-am obţinut acum un an la expoziţia din Reşiţa şi clar că am văzut să văd. Îmi place să văd cum creşte şi de fiecare dată are altceva.”

„Sunt nişte tablouri foarte, foarte faine. Parcă nu te aştepţi ca o fetiţă de 7 ani să creeze aşa minunăţii.”

Maia pentru mine este o surpriză. Incredibil! I-aş cumpăra orice tablou.

Picturile Maiei costă între 100 şi 200 de euro. Însă artista păstrează multe dintre oprere create de ea.