Sari la conținut

Spaţiile verzi din Poiana Braşov, distruse de şoferii comozi

Comoditatea şi indiferenţa au făcut ca multe zone verzi din Poiana Braşov să fie transformate în mocirlă de către şoferii care vor să parcheze în buza pârtiei. Turiştii au o parcare nouă la dispoziţie, dar spun că este incomod să parcheze acolo şi să ia apoi autobuzul spre staţiune. Parcarea amenajată de primărie este mai mult goală, iar schiorii comozi fac off-road cu maşinile pe pajiştile private de lângă pârtii.

Aproape de ora prânzului, doar 27 de locuri erau ocupate în parcarea supraetajată. Şoferii preferă, din comoditate, să urce cu maşina în staţiune pentru a ajunge cât mai aproape de pârtii.

În staţiune sunt amenajate în jur de 800 de locuri de parcare. Acestea se ocupă foarte repede. Când este aglomerat, şoferii nu mai ţin cont de nicio regulă şi parchează unde apucă. Aşa se face că o parte dintre spaţiile verzi din Poiana Braşov au fost distruse de şoferii care şi-au parcat maşinile aici.

,,Nu e loc de parcare, vedeţi parcările sunt pline. Am intrat în două parcări mai încolo, dar nu aveam loc de parcare", şofer.

"Mi se pare prea departe acolo (n.red. parcarea supraetajată), adică e mult prea departe şi nu e comod", şofer.

Putini sunt cei care aleg să îşi lase maşinile în parcarea nouă, aflată la 2 km de staţiune.

"E parcare facută aici, a costat atât... Acuma să nu o foloseşti? E şi autobuz la scară... Sau faci o plimbare pe jos", şofer.

"Media pe maximul ocupat în acea parcare a fost de 100 de maşini în acelaşi timp. A avut două zile în care am avut 160 de masini. Având în vedere că parcarea are peste 400 de locuri, este destul de puţin. Sperăm ca în timp turiştii să se obişnuiască şi să înţeleagă că este mult mai simplu să lase maşina acolo şi să ia autobuzul 60 care îi duce până la pârtie, până la telegondola şi de acolo deplasarea lor cu schiuri şi cu clăpari este mult mai facilă prin acest sistem", Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Pe parcursul anului trecut, sute de şoferi au fost amendaţi de poliţişti locali pentru că Au încălcat regulile de parcare.

"Poliţia Locală are în vedere solicitatea delimit[rii zonelor verzi de carosabil, ţinând cont şi de faptul că multe dintre aceste zone sunt domeniu privat", Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliţia Locală Braşov

Parcarea supraetajată Din Poiana Braşov a costat 16 milione lei şi a fost inaugurată în luna decembrie.

Reporter :Silvia Blaj / Operator: Dan Dascălu