Tone de gunoaie, adunate în mijlocul satului

Data publicării:
GUNOAIE

Un sat din Prahova este îngropat în gunoaie, la propriu. Tone de mizerie sunt aruncate pe malul și în albia unui pârâu care trece prin fața caselor localnicilor. În capătul satului s-a format deja un deal de gunoi. Primăria spune că mai curăţă din când în când, dar că oamenii s-au obişnuit să arunce deşeurile la întâmplare. 

Satul Vărbila din Prahova are peste de 1.500 de locuitori, mare parte dintre ei de etnie rromă. Pentru că cei mai mulți nu au contract cu firma de salubrizare, fiecare aruncă gunoiul pe unde apucă. Pe de altă parte, cei care plătesc salubritatea se plâng că mașina de gunoi vine foarte rar și doar pe uliţa principala a satului.

"Sunt mulţi care nu dau gunoiul la.... îl aruncă pe colo, pe colo", localnic.

"Maşina de gunoi vine din an în Paşte când îşi aduce aminte. Eu plătesc gunoiul de pomană. La mine nici nu urcă", localnic.

"Am eu 46 de ani de când stau aici şi aşa s-a moştenit...", localnic.

Primăria spune că a încercat să curețe zona în nenumărate rânduri, însă localnicii s-au obişnuit să arunce gunoaiele în acelaşi loc.

"Mergem cu cei de la ajutor social din zonă sau din alte parţi şi le adunăm. E muncă multă şi daca nu avem sprijinul cetaţenilor, cărăm apă în butoiul fără fund", David Licsandru - consilier Primăria Comunei Iordăcheanu.

Deşi situaţia este aceeaşi de ani de zile, până acum nimeni nu a făcut o sesizare la Garda de Mediu.

"Sigur că ele afectează cumva calitatea mediului, în general primăriile fac o dată pe an acţiune de salubrizare şi încearca sa convinga populaţia sa faca contracte de salubrizare", Rodica Ştefanescu, comisar Garda de Mediu Prahova.

La sesizarea echipei Digi24, o echipă de la Comisaristul Garzii de Mediu Prahova va merge în zona să verifice situația.

Reporter: Sorin Secli/Operator: Zoltan Rapo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri