Traficul din Timișoara, problemă pentru ambulanțe

Data publicării:
ambulanta
Traficul din Timișoara dă peste cap timpii de intervenție a ambulanțelor de la Serviciul Județean Timiș. Cele mai mari probleme sunt în zona de Nord a oraşului, unde traficul este îngreunat pe de o parte pentru că acolo sunt ieşirile spre graniţele cu vestul Europei şi ieşirea principală spre autostradă, dar şi pentru că există lucrări la cele două pasaje rutiere. Ca să ajungă mai repede la pacienţi, Serviciul de Ambulanţă Timiş are nevoie urgent de un spaţiu în nordul orașului. Aşa că Primaria Timişoara va transforma cantina unui fost liceu în punct pentru ambulanțe.

Ambulanța, însoțită de o echipă Digi24, pleacă din stația Serviciului Județean Timiș și parcurge un drum de aproape 6 km, până în zona de nord a Timișoarei. Cu sirenele pornite și fără ca traficul să fie într-un moment de vârf al zilei, distanța a fost parcursă în aproximativ 10-12 minute. La orele de vârf acest timp poate ajunge și la 15 - 20 de minute. Mașinile din trafic nu au unde să facă loc ambulanțelor care se îndreaptă spre pacienți.

"Dacă au unde, se dau, dacă nu...e destul de greu, mai ales la orele de vârf."

„În așa hal a crescut traficul din oraș, nu au unde să se mai tragă și atunci stăm cu toții minute în șir până când se poate produce o defluiere”, susține Iancu Leonida, directorul Serviciului de Ambulanță a județului Timiș.

În aceste condiții este nevoie urgentă de amenajarea unei stații a ambulanței în partea de nord a Timișoarei.

„Am primit o solicitare de la salvarea spitalului județean de a oferi spațiu pentru ca salvarea să își constituie un punct de lucru in partea de nord a orașului. Am propus salvării spațiu la liceul agricol”, explică Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Noul punct de lucru al serviciului de ambulanță ar trebui să fie pregătit la finalul acestui an. Reabilitarea spațiului va costa cel puțin 50 de mii de euro, bani din bugetul propriu al serviciului de ambulanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri