Sari la conținut

Turistă căzută în prăpastie în Masivul Făgăraş. Elicopter SMURD, pregătit să intervină

O turistă a căzut, joi, într-o prăpastie din Munţii Făgăraş, într-o zonă dificilă de creastă, iar la această oră o echipă mixtă de salvatori se îndreaptă spre locul accidentului. Potrivit salvamontiştilor, este pregătit şi un elicopter SMURD pentru a interveni şi a o prelua pe femeia rănită.

sursa foto: www.salvamontromania.ro

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au fost anunţaţi despre incident de către o persoană din grupul în care se afla femeia căzută în prăpastie, iar în prezent salvatorii au plecat spre locul accidentului.

Şeful Salvamont Argeş a spus că primele date arată că femeia este conştientă, dar că ar putea avea răni serioase, în condiţiile în care traseul pe care se afla este unul de creastă, prevăzut cu cabluri, şi evident dificil.

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul operaţiunii de salvare se va interveni şi cu un elicopter SMURD cu troliu, venit de la Târgu Mureş, şi care va decola de la Sibiu.

Sănduloiu a declarat pentru News.ro că nu se cunoaşte vârsta femeii, şi nici cât de grave sunt leziunile acesteia, iar în zonă se acţionează „terestru şi aerian”.

Ion Sănduloiu a mai spus că incidentul a fost anunţat de către o persoană din grup, care a fost nevoită să meargă o jumătate de oră ca să găsească semnal la telefon.

„Este posibil să aibă o afecţiune destul de gravă, astfel că încercăm să o scoatem de acolo cât mai repede”, a mai spus şeful Salvamont Argeş.

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, turista a căzut în zona cablurilor aflate la est de Vârful Laiţel şi are un traumatism cranian.