Care sunt cauzele obstrucţiei nazale şi în ce constă tratamentul

Data actualizării: Data publicării:
dr george mincu
Dr. George Mincu, medic primar ORL

Respirația normală este respirația pe nas. Pe lângă banalele răceli, există multe situații când nasul este înfundat și suntem nevoiți să respirăm pe gură. Care sunt cauzele obstrucţiei nazale şi în ce constă tratamentul, discutăm cu dr. George Mincu, medic primar ORL.

Obstrucția nazală poate fi de sine stătătoare sau se poate asocia cu altă simptomatologie: strănut, rinoree, prurit nazal, cefalee, sforăit. Uneori e unilaterală, alteori bilaterală. Diagnosticul trebuie stabilit printr-un consult la un medic orelist, care va realiza o evaluare completă, prin inspecție, palpare și rinoscopie. Specialistul mai poate recomanda și alte investigații, pentru o verificare mai amănunțită a structurii și funcționalității nasului: endoscopie nazală cu tuburi rigide ori flexibile, metode imagistice (RMN, CT), rinomanometrie, olfactometrie.

În multe cazuri, singurul tratament eficient este rinoplastia, intervenție chirurgicală prin care se redă permeabilitatea nazală. Operația poate fi efectuată cu anestezie locală sau generală și este o intervenție personalizată, chirurgul alegând tehnica potrivită (deschisă sau închisă) în funcție de trăsăturile pacientului și de severitatea obstrucției nazale.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
dr george mincu
Ce boli poate anunța răgușeala
dr george mincu
Răguşeala poate ascunde boli grave
dr george mincu
Principalele cauze ale apariției tumefacțiilor gâtului și feței
Partenerii noștri