Care sunt semnalele de alarmă pe care femeile însărcinate nu trebuie să le ignore

Data publicării:
dr catalin herghelegiu
Dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Monitorizarea corectă a sarcinii presupune efectuarea mai multor analize și ecografii până la momentul nașterii. În afara investigațiilor recomandate de medic, există o serie de semnale de alarmă pe care viitoarele mame nu trebuie să le ignore. Care sunt acestea, ne spune dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

În timpul sarcinii pot apărea diferite complicații, manifestate adesea prin semnale de alarmă pe care trebuie să le recunoască imediat orice femeie însărcinată. Cele mai frecvente sunt sângerările vaginale, durerile persistente de cap, contracțiile, vărsăturile frecvente și febra. În aceste situații, este esențială prezentarea la un spital care poate gestiona eficient urgențe ginecologice și obstetricale.

Printre complicațiile care se pot ivi în sarcină și care duc la o naștere cu risc se numără placenta praevia, preeclampsia, hipertensiunea gestațională și diabetul gestațional. Pentru ca nașterea să aibă loc în siguranță, este important ca pacienta să aleagă o maternitate modernă, parte a unui spital multidisciplinar, unde există un bloc operator performant, iar echipa medicală are experiență în gestionarea unor situații urgente.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri