Care sunt simptomele bolii arteriale periferice

Data publicării:
dr anca chitic
Dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie cardiovasculară

Depunerile de calciu si colesterol pe pereții vaselor de sânge duc la îngustarea acestora și la apariția bolii arteriale periferice. Despre tratamentul minim invaziv în aceste cazuri, discutăm cu dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie cardiovasculară.

Boala arterială periferică poate duce la complicații grave, inclusiv la amputația membrului afectat, de aceea necesită tratament imediat ce este descoperită. De cele mai multe ori, este indicată o intervenție de chirurgie vasculară numită bypass arterial. Prin această procedură, chirurgul construiește un nou traseu arterial, pentru a ocoli zona vasului de sânge îngustată sau blocată de plăci de aterom și calciu. În acest fel, circulația sângelui poate fi reluată normal, iar semnele și simptomele sunt imediat ameliorate.

Există însă și soluții de tratament minim invaziv care permit o recuperare foarte rapidă a pacientului. În prezent, cea mai indicată metodă este aterectomia Jetstream pentru arteriopatia obliterantă, o procedură de cardiologie intervențională care presupune folosirea unui dispozitiv special, endovascular. Acesta asigură distrugerea obstacolului (placa de aterom calcificată) și aspiră totodată fragmentele rezultate, pentru a preveni migrarea acestora spre plămâni și apariția emboliei pulmonare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri