Radioterapia este o metodă importantă pentru tratamentul cancerului de sân. Când este indicată

Data publicării:
dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie

Radioterapia este o metodă importantă pentru tratamentul cancerului de sân. Când este indicată, ce tipuri de radioterapie se pot efectua și cât durează o cură aflăm de la dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie.

Tratamentul pentru cancer de sân este, în cele mai multe cazuri, multimodal, adică include mai multe modalități de tratament, în funcție de stadiu și de tipul de cancer. Astfel, pacienții pot beneficia de chirurgie oncologică, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie și de tratamente țintite. Modalitățile de tratament și ordinea acestora sunt stabilite de comisia oncologică multidisciplinară, personalizat, pe baza dosarului medical al pacientului.

Radioterapia este o opțiune importantă de tratament, care acționează local, de cele mai multe ori pentru a reduce riscul de recidivă. Zona țintă pentru radioterapie se poate extinde în cazul în care boala, la rândul său, a fost descoperită într-un stadiu avansat. Medicul radioterapeut este cel care stabilește planul de tratament, numărul de ședințe și dozele care vor fi administrate, împreună cu echipa din care fac parte obligatoriu fizicianul medical și asistentul medical.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri