Tratamentul tumorilor maligne cerebrale

Data publicării:
Untitled
Dr. Ovidiu Grămescu

Tumorile cerebrale sunt afecțiuni complexe, care cauzează o serie de simptome neurologice foarte greu de ignorat: durere de cap, confuzie, vărsături care nu cedează la niciun tratament, tulburări de echilibru, vedere încețoșată sau vedere dublată, convulsii, explică doctorul Ovidiu Grămescu.

În funcție de localizarea tumorilor, profundă sau superficială, de raporturile cu alte structuri cerebrale, pe baza investigațiilor imagistice de mare detaliu, medicul neurochirurg stabilește posibilitatea unui tratament neurochirurgical, bazându-se pe tehnologiile operatorii moderne – neuronavigația, microscopul operator.

Cea mai bună strategie terapeutică pentru tumorile cerebrale se stabilește într-un cadru multidisciplinar, cu medici cu experiență în tratamentul acestor afecțiuni și în funcție de șansele de reușită a tratamentului neurochirurgical. Având în vedere complexitatea acestor afecțiuni și riscurile asociate unei operații pe creier, intervențiile de neurochirurgie utilizează cele mai noi tehnologii operatorii, pentru a trata în condiții de siguranță tumorile cerebrale. Neurochirurgia utilizează, spre beneficiul pacienților, prin aborduri minim invazive, tehnici și echipamente operatorii performante, precum sistemele de neuronavigație și microscoapele operatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri