Sari la conținut

estiVALUL Digi | Castelul Corvinilor, lecție de turism istoric

Sunteţi cu bagajele la uşă sau încă vă mai căutaţi destinaţia de vacanţă? Vă dăm noi o mână de ajutor, pentru că Digi24 este ghidul vacanțelor dumneavoastră. estiVALUL Digi vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie dacă sunteți deja în concediu sau dacă vă pregătiţi să mergeţi.

Dacă sunteți pe litoral, vă puteţi îndrepta cu încredere spre plajă, dacă nu aţi făcut-o deja, pentru că azi vor fi până la 28 de grade, iar apa mării se va menţine la 22-23 de grade. La munte, apar şi astăzi câteva averse mai ales în Carpaţii Orientali, dar în rest temperaturile vor atinge şi chiar vor depăşi 20 de grade Celsius.

Alături de Bran si Alba Carolina, Castelul Corvinilor este una dintre cele vânate destinații turistice istorice din România. Lunar, circa 60.000 de vizitatori pășesc pe dalele și prin coridoarele și sălile care i-au găzduit pe Iancu de Hunedoara şi Matei Corvin.

Castelul este și o poveste de succes a turismului modern, care spune povești pentru a-și câștiga astfel admiratori. La Hunedoara, istoria face casă bună cu spiritul modern: la Castel se organizează regulat târguri, expoziţii, iar în această vară și trei spectacole ale festivalului Opera Nights.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.