Sari la conținut

EURO 2016. Austria - Ungaria, 0-2

 

Revenită la un turneu final european după 44 de ani, Ungaria a fost aproape să primească gol în primul minut al meciului cu Austria din grupa F. Alaba l-a învins pe veteranul Kiraly cu un şut din afara careului, dar mingea a nimerit bara.

Cu zece minute înainte de pauză, Kiraly şi-a salvat echipa cu o intervenţie excelentă la voleul lui Junozovic.

Apărarea Ungariei a fost depăşită cu câteva minute înainte de pauză: pasa lui Arnautovic a fost însă prea puternică, iar Harnik nu a reuşit să deschidă scorul . Ungaria putea deschide scorul în finalul primei reprize. Dzsudzsák a trimis însă alături dintr-o poziţie ideală.

La zece minute de la reluarea partidei, acelaşi Dzsudzsák l-a pus la încercare pe Almer, care a respins în corner. Eforturile maghiarilor au fost răsplătite: fără gol în ultimele 12 meciuri, Szalai a găsit cel mai nimerit moment pentru a înscrie. Misiunea Ungariei a devenit mai simplă după minutul 66, atunci când Dragovic a primit al doilea cartonaş galben, iar Austria a rămas în inferioritate numerică.

Ungaria a dat lovitura de graţie cu trei minute înainte de final. Stieber a scăpat singur spre poartă şi l-a executat cu sânge rece pe Almer. 2-0 şi maghiarii au obţinut primele trei puncte în grupa F.

Programul meciurilor de marți, 14 iunie

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT


Austria, care a fost co-gazdă la Euro 2008, se află la a doua sa prezență la un turneu final pentru a doua oară. Elevii lui Marcel Koller s-au calificat din postura de câștigători ai Grupei G, care a inclus naționale cu renume precum Rusia și Suedia, câștigând 9 din 10 meciuri. Atacantul Marc Janko este de departe golgheterul acestei reprezentative, cu șapte goluri marcate în preliminarii. Deși s-a aflat în convalescență după un traumatism la gât este de așteptat ca el să fie titular diseară.

Euro 2016 este prima apariție a foștilor noștri adversari din preliminarii la un astfel de turneu final, după turneul din 1972. Elevii lui Bernd Storck au ajuns la Campionatul European din Franța datorită ”barajului”, după ce au terminat pe locul trei în grupele preliminarii după România. 

În vârstă de 40 de ani, Gabor Kiraly va încerca să păstreze cât mai mult timp imaculată poarta Ungariei. În întâlnirile directe, Ungaria conduce Austria cu 66 de victorii la 40, alte 31 de partide încheindu-se la egalitate.

Echipele probabile

Austria: Almer - Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Harnik, Junuzovic, Arnautovic - Janko
Selecționer: Marcel Koller

Ungaria: Kiraly - Kadar, Lang, Guzmics, Fiola - Gera, Nagy - Dzsudzsak, Nemeth, Kleinheisler - Szalai
Selecționer: Bernd Storck

Citiți și:

EURO 2016. Programul meciurilor de marți, 14 iunie

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT