RAPORT DE ȚARĂ. Cum e văzută regionalizarea în Sibiu

Data publicării:
15032013 20vox 20sibiu-55095

„Eu cred că regionalizarea ca atare este un lucru bun. Bogăţia statului român este diversitatea care o avem ca o bogăţie. Moldovenii, muntenii, bănăţenii, ardelenii au trăsăturile lor specifice. Ambele oraşe au calităţile lor şi cred că una ca şi alta ar fi o capitală vrednică”, afirmă prof. univ. dr. Paul Philippi.

„În decursul istoriei aceste două oraşe întotdeauna au rivalizat, de când există saşii pe aceste teritorii şi erau când avantaje la Braşov, când avantaje la Sibiu. Treptat, treptat, cu toate că era mai mic, Sibiul a câştigat, în sensul că a ajuns, practic, capitala acestui ţinut şi a fost efectiv capitala Ducatului Transilvania. Din 2000 încoace Sibiul iar s-a dezvoltat foarte bine. Nu întâmplător în 2007 a ajuns capitală culturală europeană. Azi putem spune că este oraşul cel mai cunoscut din România”, spune Paul-Jurger Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

„Fiind un om de progres bănuiesc că Sibiul merită. Se zice că omul sfințește locul. Dacă Iohannis ar fi primar la Adjud, aș fi de acord ca Adjud să fie capitală de regiune”, consideră un sibian

„Cu cât sunt mai puține județe, cu atât fondurile europene sunt mai mari. Birocrația, mă gândesc că va scădea foarte mult. (Ar merita ca Sibiu să fie capitala – n.red.) adică toți să vină la noi. Adică ei oricum vin și pentru altele, dar să vină și pentru treaba asta, adică acte, una alta, ce mai e de făcut”, este de părere un alt sibian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri