Sari la conținut

Cursa pentru Primăria Capitalei. Ciprian Ciucu: Sunt cel mai bine pregătit din tot ce au scos partidele până acum

Ciprian Ciucu este candidat independent, susținut de partidul M10, la Primăria Capitalei. El a declarat că sunt șanse mici ca Marian Munteanu să strângă cele 20.000 de semnături de care are nevoie pentru a candida până pe 26 aprilie. 

„ Eu lucrez într-un ONG din 2003. Mi-a fost rușine să zic cuiva că eu reprezint societatea civilă, deși în această calitate de ONG-ist am fost în spațiul public de mai mult timp. Mi-ar fi rușine să îmi arog o asemenea pălărie mare care presupune o foarte mare responsabilitate. Văd că PNL-ul l-a scos pe acest domn Marian Munteanu ca reprezentant al societății civile: mi se pare o glumă proastă. Mă îndoiesc că PNL va strânge 1400 de semnături pe zi, de cât au nevoie pentru candidaturia lui Marian Munteanu”, a spus Ciprian Ciucu. 

De asemenea, Ciprian Ciucu a declarat că legea finanțării partidelor a pus bețe în roate candidaților independenți. 

„Eu sunt descoperit pentru că eu sunt candidat independent. Legea finanțării partidelor nu îmi oferă posibilitatea să primesc donații. Sunt bețe în roate puse cu bună știință de PSD și PNL. Eu nu pot să primesc donații pentru scopuri electorale, doar dacă sunt partid politic. Acum candidez din banii mei”, a spus candidatul la Primăria Capitalei. 

Ciprian Ciucu a subliniat că nu este coruptibil. 

Referitor la planurile lui pentru Capitală, Ciprian Ciucu a subliniat că are o viziune cu totul nouă pentru București. 

„Sunt cel mai bine pregătit din tot ce au scos partidele până acum. Aduceți un candidat care să fie mai pregătit ca mine în adminstrația publică și o să fac un pas în spate. Nu am furat nimic în viața mea. Vin cu o viziune nouă pentru București, vreau să propun un nou mod de administrare pentru București, trăim practic în șase orașe diferite care nu colaborează, vreau să pun în dezbatere un plan în care Bucureștiul și Ilfovul să se dezvolte împreună, vreau să scot corupția din sistem prin puterea exemplului și prin transparență”, a spus Ciprian Ciucu. 

El a declarat că are nevoie de opt ani pentru a pune niște baze solide Capitalei pe care să se dezvolte mai departe. Ciprian Ciucu a apreciat că are șanse mari pentru a câștiga această cursă. 

„Foarte mari dacă reușsesc să ajung în campania finală, pentru că se va vedea diferența dintre mine și ceilalți candidați. Să trec de 26 aprilie. Nu am avut foarte multe resurse la dispoziție pentru a strânge 20.000 de semnături, am strâns deocamdată 6.000 de semnături. După acest moment se va vedea diferența”, a spus Ciprian Ciucu.