Sari la conținut

G. Firea, despre N. Dan: A încălca legea electorală e primul pas spre a încălca orice lege

„Îmi pare rău că domnul Dan (Nicuşor Dan – n.r.) nu spune nimic despre încălcările flagrante ale legii electorale din acest weekend şi, după momentul în care campania s-a încheiat, a făcut în continuare campanie. A avut somaţii publice de la Biroul Electoral. A fost singura formaţiune care a încălcat flagrant legea electorală după încheierea campaniei, în mediul online. Când ridici standardul şi spui că vii cu suflu nou în politică şi că nu vrei nimic din ce a fost până acum trebuie să fii tu primul care respecţi legea.

„A încălca legea electorală e primul pas spre a încălca orice lege, includiv Constituţia”, a afirmat ea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni seara că Nicuşor Dan a încălcat legea îndemnând oamenii să-l voteze când se terminase campania electorală şi că este curios dacă vreun procuror se autosesizează.

"Voi mi-aţi spus (candidaţii PSD la primăriile din Bucureşti - n.r.) că domnul Nicuşor Dan sâmbătă sau duminică s-a filmat pe Facebook, a făcut un îndemn să-l voteze, când deja se terminase campania electorală. Asta înseamnă că a încălcat legea. Merg pe raţionamentul de la procesul meu, unde PSD nici măcar nu a candidat. Deci domnul Nicuşor Dan a încălcat legea, asta înseamnă că voturile obţinute de USB, inclusiv de dumnealui, reprezintă foloase necuvenite nepatrimoniale. Sunt foarte curios dacă vreun procuror se autosesizează pentru că a fost mare tapaj şi multe comentarii pe procesul meu că am îndemnat lumea să vină la vot şi din cauza asta au fost foloase necuvenite. Acest om care vorbeşte de anticorupţie, care vorbeşte de cinste şi de corectitudine şi de respectarea legii a încălcat flagrant legea, adică infracţiune. Sunt curios să vedem dacă cineva îi dă peste bot, penal vreau să spun", a spus Dragnea, citat de Agerpres.