Sari la conținut

Gabriela Firea: Dacă era ceva „necurat” la sectorul 1 se sesizau PNL și PMP. Doar nu ne bănuiți de legături cu ele

Să știți că și o reușită trebuie să fie tratată cu responsabilitate și cu demnitate, dar și o pierdere, la fel ca în sport, trebuie să fie marcată de fair-play și de recunoaștere a acestei situații și să te gândești la ce ai de făcut în următoarele etape. Cred că a veni cu astfel de informații nu este corect și nu este un început bun în politică. În primul rând că reprezentanții tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la acele secții de votare. Practic, dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 și PMP. Nu cred că ne bănuiți de legături primejdioase cu aceste formațiuni politice”, a răspuns Gabriela Firea, referitor la faptul că Nicușor Dan și USB au contestat rezultatul votului la Primăria sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

Nicușor Dan a precizat astăzi că a solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot din secțiile 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 și 158 din sectorul 1, pentru că numărul mare de voturi nule a coincis cu un număr redus de voturi pentru Clotilde Armand.

„Motivul este că în aceste secții, între procentajul voturilor pentru Clotilde și cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă (-0.555, nivel de semnificație 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puține pentru candidata USB la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand”, a subliniat el.