Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. T. Băsescu, atac la K. Iohannis: Trebuia să ceară să fie judecat înainte să-și depună candidatura la prezidențiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Declaraţia a fost făcută, în această seară, la ieşirea dintr-un local din Centrul Vechi unde şeful statului a luat masa cu Elena Udrea. Alături de cei doi, la resturant a fost şi Emil Boc, încă membru PDL.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Justiția va avea o decizie majoră cu privire la alegeri, ceea ce este nepermis într-un stat democratic. Poporul are dreptul sa decidă alesul, nu justiția”, a spus Traian Băsescu.

Șeful statului s-a referit la situația în care se află Klaus Iohannis. „Moralitate era dacă ar fi cerut domnia sa, știind că are dosarul din 2013 la Înalta Curte, dacă înainte de a-și depune candidatura ar fi cerut domnia sa să fie judecat. Acum, poveștile cu moralitatea sunt precum cele cu 6 -7 case făcute din meditații”, a adăugat Traian Băsescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cererea prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care preschimbarea termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecată luni de instanţa supremă.

Instanţa supremă urmează să decidă, astfel, dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale, reamintește Mediafax.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise, marţi, ca în 18 noiembrie să înceapă judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în dosarul de incompatibilitate. În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba-Iulia.

Curtea supremă decide luni dacă judecă mai repede incompatibilitatea lui Iohannis

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!