Sari la conținut

DEZBATEREA Victor Ponta – Klaus Iohannis, comentată de Cristian Tudor Popescu. Ce spune jurnalistul despre prestația delor doi candidați

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. „Domnul Ponta este categoric, pot să spun după această emisiune, nu ştiu cât de bun preşedinte poate fi, dar este un politician mai bun decât domnul Iohannis. Nu mai bun, mai eficient, pentru că nu este nimic bun în ce face el acolo, sunt tot felul de procedee ale luptei politice pe care le stăpâneşte foarte bine”, a spus jurnalistul.

Ca un candidat aflat în poziţia lui Iohannis să refuze ultima întrebare, să refuze oportunitatea ultimei întrebări prin care poţi eventual să-ţi destabilizezi adversarul, această întrebare este numită "glonţul de argint", prin care ai putea, eventual, să răstorni situaţia. În felul asta îţi dovedeşti neputinţa. Vasăzică, eu nu sunt capabil de o întrebare care să-l blocheze pe adversarul meu”, a adăugat el.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. În opinia lui Cristian Tudor Popescu, „Domnul Ponta a fost mai aşezat pe scaun, spre deosebire de ieri seară, când mai avea puţin şi sărea de acolo, a fost foarte agitat, vorbea mult şi de multe ori necontrolat. În seara aceasta a fost mai calm”.

Despre candiatul ACL, jurnalistul spune: „A făcut un lucru bun domnul Iohannis. Insistenţa cu care a propus acea reunire a Parlamentului vineri, pentru a vota şi a pica în Parlament legea amnistiei şi graţierii. Domnul Ponta - aţi văzut că a evitat sistematic. A ajuns să spună la un moment dat că facem o lege ca în Germania, a refuzat să spună franc: da, ne strângem vineri”.