Sari la conținut

L. Orban: Nu negociem voturi. Gradul de respingere a lui V. Ponta – 56-57%, a lui K. Iohannis, 43-44%

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Îi chemăm la vot pe toţi alegătorii care sunt de orientare centru-dreapta, dreapta, prin mesaje foarte clare şi limpezi că dreapta asigură dezvoltarea României, a locurilor de muncă, scăderea taxelor, atragerea investiţiilor. Am constatat că gradul de respingere a lui Victor Ponta este de 56 - 57% iar a lui Klaus Iohannis, de 43 - 44 %. Lumea s-a săturat de sărăcie, corupţie, demagogie, se ridică valul PSD şi cei care nu mai suportă ce se întâmplă în România să voteze cu dreapta. Nu în ultimul rând, respingem ce s-a întâmplat cu fraţii noştri din diaspora. Toţi au fraţi, mame, copii care trăiesc în România. Le cerem acestora să vină la vot, împotriva lui Victor Ponta, împotriva celor care le-au împiedicat dreptul la vot. Klaus Iohannis nu este unul care seamănă cu ceilalţi politicieni. El se va adresa direct românilor, privind viziunea sa asupra viitorului României. Noi nu ne ducem să împărţim funcţii, ne adresăm românilor care trăiesc pe propriile picioare să voteze. Noi ne concentrăm pe comunicarea cu cetăţenii români, pe transmiterea mesajului nostru către fiecare cetăţean, pentru că noi considerăm că oamenii au propriul discernământ şi pot să hotărască cine poate conduce România”, a spus Ludovic Orban.

El a precizat că măsurile care vor fi luate la filialele locale ale alianţei sunt ca aleşii locali să mobilizeze alegătorii să meargă la vot.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta: „Domnul Iohannis e un lucru, nu e un om politic”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Privind declaraţiile premierului Victor Ponta care a spus că liderul ACL Klaus Iohannis este un lucru, nu un om politic, Ludovic Orban spune că acestea sunt jignitoare şi că prin ele se descalifică.

Se încadrează în campania de calomnie şi defăimare pe care a făcut-o PSD în ultimele două luni. Este o jignire de neacceptat care descalifică şi care arată modul în care Victor Ponta îi dispreţuieşte pe toţi românii. Klaus Iohannis este român, candidat care a fost votat de milioane de români, care astăzi are şanse să fie votat de majoritatea românilor”, a precizat reprezentantul ACL.

Klaus Iohannis vrea voturi, dar spune că nu negociază cu candidații care au ieșit din cursa pentru Cotroceni

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Referitor la o dezbatere televizată, Ludovic Orban a declarat că ACL doreşte acest lucru, cu condiţia ca aceasta să se desfăşoare la un post de televiziune „neutru”.

Victor Ponta nu este patron de televiziuni, nu este cel care impune regulile jocului, nu stabileşte când are loc o dezbatere cu un candidat, trebuie să ştie foarte clar că noi ne dorim o dezbatere foarte serioasă, ca statul de drept, combaterea corupţiei, dezvoltarea României şi ne dorim o dezbatere în care să fie la o televiziune neutră. Poate este şef peste PSD, dar nu este patronul niciunei televiziuni şi nu el stabileşte regulile jocului. Am spuns că vrem o dezbatere pe un teren neutru şi pe teme de maxim interes”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014