Sari la conținut

Programul DIGI24 în ziua alegerilor prezidenţiale. Ştiri, corespondenţe, analize. Sondaj IRES, la ora 21.00, şi jurnale în direct întreaga noapte 

Cine va fi noul preşedinte al României? Întrebarea pe care şi-o pun milioane de români va afla răspuns duminică, 16 noiembrie, la ora 21.00, la Digi24. O campanie electorală dură, condimentată cu atacuri personale şi declaraţii incendiare se încheie duminică cu votul a milioane de români pentru noul lor preşedinte. În ziua votului final pentru fotoliul de la Cotroceni, Digi24 continuă să îşi respecte principiile: echilibru, echidistanţă, imparţialitate. Prin intermediul corespondenţelor de la Bucureşti, Sibiu, Oradea, Cluj, Londra, Paris, Chişinău, Madrid, Munchen şi din multe alte capitale europene, Digi24 le oferă telespectatorilor acces la informaţie în timp real.

Pe 16 noiembrie Digi24 transmite, la ora 21.00, primele estimări ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale, prin intermediul unei platformei integrate. Rezultatele exit poll – sondaj la ieşirea de la urne – vor fi disponibile la Digi24, pe digi24.ro, pe pagina de Facebook, pe contul de twitter Digi24 HD, pe telefonul mobil, prin ajutorul internetului, pe platforma digi-online.ro, în punctele de prezenţă RCS&RDS şi în magazinele DIGI.

Duminică, 16 noiembrie, programul Digi24 debutează, la ora 06.00, cu un Jurnal de ştiri prezentat de Marius Pancu. De la ora 07.00 la ora 09.00 Anca Dumitrescu şi Cătălin Petre vorbesc despre România viitorilor 5 ani. Cei doi îi vor avea invitaţi în studioul Digmatinalului pe profesorul Ioan Lascăr, scriitorul Radu Paraschivescu şi actriţa Ada Condeescu.

De la ora 09.00, la Digi24, începe un buletin de ştiri de 10 ore, prezentat de Liana Alexandru, Roxana Lăzărescu, Sanda Nicola, Tudor Muşat, Alice Iacobescu şi Adriana Muraru. Telespectatorii vor afla de la corespondenţii Digi24 din întreaga ţară şi din străinătate informaţii relevante,  ştiri despre prezenţa la vot, totul despre problemele apărute în secţiile de votare.

În aşteptarea primelor estimări ale sondajului IRES realizat la comanda Digi24, de la ora 20.00, Cosmin Prelipceanu, alături de invitaţii săi, dezbat, într-o Ediţie specială, ziua cea mai lungă, cea în care românii îşi aleg preşedintele pentru următorii cinci ani.

Klaus Iohannis sau Victor Ponta? Întrebarea aflată pe buzele a milioane de români îşi află răspunsul la ora 21.00, la Digi24, când vor fi făcute publice estimările sondajului realizat de IRES. Până aproape de miezul nopţii, la ora 23.00, Cosmin Prelipceanu comentează rezultatele scrutinului naţional pentru alegerea preşedintelui.  De la ora 22.00 în studioul Digi24 i se alătură analistul politic Emil Hurezeanu pentru o analiză pertinentă şi completă a zilei de 16 noiembrie.

De la ora 23.00 Elena Vijulie şi Luca Niculescu iau pulsul candidaţilor şi urmăresc reacţiile după anunţarea rezulatelor parţiale ale votului. Jurnalele de ştiri în direct, difuzate de Digi24, continuă toată noaptea, şi vor fi prezentate de Oana Zamfir şi Andrei Tomescu.