Sari la conținut

VIDEO. Ministrul Stanoevici, către românii din Marea Britanie: Nu este nevoie să intervin pe lângă Corlăţean. Este suficient de conştient de situaţia din diaspora

Imagini de la întâlnire au fost postate pe internet de un rezident în capitala Marii Britanii, Gino Croitoru.

Discuţie între un român din diaspora şi Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni:

"Întrebare: Veţi interveni pe lângă colegul dumneavoastră, Titus Corlăţean, ca să-i spuneţi care este situaţia din diaspora?

Bogdan Stanoevici: Nici nu cred că este nevoie să intervin. Dânsul este suficient de conştient de situaţia din diaspora şi mai ales este în măsură să acţioneze conform legii pentru ca totul să fie în regulă.

Întrebare: Vor fi înfiinţate noi secţii de votare, da sau nu?

Bogdan Stanoevici: Eu nu pot să vă răspund la această întrebare acum, dar se va face tot ce este posibil legal ..

Întrebare: BEC spune că este posibil...

Bogdan Stanoevici: Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe vor face tot ce este posibil şi necesar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi anume acele cozi, fiecare român să poată să voteze pe 16”.

La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie i-a asigurat pe cei veniţi la discuţii că haosul din primul tur al alegerilor prezidenţiale nu se va mai repeta.

„Eu am speranţe şi cred că nu le am degeaba că vom găsi o formulă care să permită tuturor românilor care se prezintă la vot să voteze. Haideţi să mai avem un pic de răbdare până se clarifică la Bucureşti cadrul legislativ că nu putem decide noi aici”, a declarat Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie.

Despre această situaţie au vorbit la Digi24 doi rezidenţi în Marea Britanie.

VIDEO Declaraţii făcute la Digi24 de Paul Suciu şi Iris Radulian 

Unul dintre ei, Paul Suciu, a declarat că a propus la întâlnire să ajute cu voluntari, dar că nu li s-a indicat „niciun fel de cerinţe”.

„Ne-au spus că se ocupă ei de tot şi noi să stăm liniştiţi”, a spus Paul Suciu, care a adăugat că, după ce a stat şase ore la coadă pentru a vota în 2 noiembrie, nu a reuşit să intre în secţie până la închiderea urnelor.

„Secţia de vot era foarte mică pentru numărul de oameni care s-au prezentat. Considerăm că ar fi necesare 20 de secţii numai în Londra”, a spus el.

Ministrul Bogdan Stanoevici nu a putut fi deocamdată contactat.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!