Video 11 apartamente din blocul de lângă biserica arsă la Constanța au fost distruse. Locatarii, revoltați: „Am făcut nu stiu câte sesizări”

Data actualizării: Data publicării:
isu constanta biserica in flacari
O biserică din Constanța a ars complet, iar focul și fumul au afectat și blocul învecinat. Foto: ISU Constanța

O biserică din lemn s-a făcut scrum, duminică, la Constanța, după ce un incendiu a izbucnit chiar în timpul slujbei. Pericolul a fost dublu, pentru că înăuntru erau mai multe butelii. Focul s-a extins și la un bloc aflat în apropiere, iar 11 apartamente au fost distruse de foc şi fum.

Locatarii blocului sunt recunoscători că incendiul a provocat doar pagube, dar revoltați că avertismentele lor au fost ignorate de autorități.

- Aveau cablurile întinse pe gard. Eu am anunțat autoritățile de nu știu câte ori. În afara de asta, aprindeau lumânări în interior, construcția fiind de lemn.

- Noi am făcut de nenumărate ori sesizări la poliție, la Secția 2. Mă așteptăm să se întâmple într-o zi chestia asta. O să dau în judecată biserica, după aia Secția 2 că nu a luat nicio măsură pentru treaba asta.

"La incendiul de la biserica din Constanţa: 4 din 11 apartamente, afectate de incendiu şi de fum, restul - de fum (7 apartamente); latura dinspre biserică a faţadei blocului, afectată de flăcări. Aproximativ 500 metri pătraţi - construcţie de lemn din curtea bisericii - arsă complet", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Incendiul a cuprins un paraclis provizoriu aflat în curtea bisericii Sf. Ecaterina - lăcaş de cult în construcţie -, în cartierul constănţean Tomis Plus, în timpul unei slujbe susţinute de preoţi.

Un număr de 30 de credincioşi au fost evacuaţi de jandarmi din lăcaşul de cult cuprins de flăcări, iar 15 locatari ai blocului din vecinătate s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri.

Potrivit ISU, două persoane au suferit atac de panică, iar o a treia, arsuri minore la antebraţ, fiind transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean.

În timp ce autoritățile fac verificări, preotul paroh spune că un scurtcircuit la instalația electrică e de vină. Biserica se întindea aproximativ 500 de metri pătrați și a ars în totalitate. Lângă ea, la câțiva metri distanță, se construiește o nouă biserică.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri