Video 24 de copii și bebeluși, evacuați de la Spitalul de Copii din Timișoara după o alertă de incendiu. Alarma s-a dovedit falsă

Data actualizării: Data publicării:
gdfgdd
Foto: Captură video Digi24

Pompierii au intervenit, miercuri seară, după ce s-au sesizat degajări de fum în camera tehnică, la Spitalul de Copii din Timişoara, a transmis ISU Timiș. Peste 20 de copii, printre care și bebeluși, au fost evacuați după o alertă de incendiu. Managerul spitalului, Ovidiu Adan, a declarat la Digi24 că „o instalație de aer comprimat a pierdut ulei, s-a supraîncălzit, a iesit fum”.

Ca urmare, au fost evacuați aproximativ 24 de copii, ei fiind duşi în corpul principal de clădire. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime. 

„Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați, mutați în clădirea principală a spitalului.

S-a acționat pentru ventilarea încăperii. Din primele informații, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă)”, au transmis autoritățile. 

„Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, anunțau reprezentanţii ISU.

„O instalație de aer comprimat a pierdut ulei, s-a supraîncălzit, a iesit fum. Am chemat ISU, am rezolvat problema, avem instalație de rezervă. În următoarele minute copiii vor reveni în saloane”, a declarat pentru Digi24, Ovidiu Adan - manager Spitalul de Copii Louis Țurcanu Timișoara.

În urmă cu aproximativ un an, în 18 septembrie, la acelaşi spital a avut loc un incendiu, zeci de copii şi mamele lor fiind evacuaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri