4 bărbați, acuzați că au luat 1,6 milioane de lei de la stat pentru hrana și cazarea a sute de ucraineni care n-au mai ajuns în România

Data publicării:
o persoană tine in mana mai multe bancnote de 100 și 50 de lei
FOTO: Profimedia Images

Patru bărbați sunt cercetați penal pentru că ar fi decontat ilegal cazarea și hrana pentru 340 de ucraineni, care nici măcar nu au ajuns în România. Indivizii ar fi depus documente false, potrivit cărora ar fi oferit cazare refugiaților în 39 de imobile din Oradea. În numai un an și două luni, scrie Bihon.ro, indivizii ar fi prejudiciat astfel statul cu 1,6 milioane de lei.

Faptele, scrie sursa citată, ar fi avut loc în perioada martie 2022 - mai 2023. Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 23 - 77 de ani, ar fi decontat, în mod ilegal, cazare și hrană în valoare de 1,6 milioane de lei, reprezentand așa-zise cheltuieli pe care le-ar fi avut cu refugiații ucraineni.

"Bănuiții ar fi întocmit și depus cereri și declarații la serviciile unor instituții publice, prin care ar fi atestat date false, inexacte ori incomplete, creând astfel împrejurarea falsă că, la aproximativ 340 de persoane, le-ar fi fost asigurată cazarea și hrana în 39 de imobile, deținute de bănuiți în proprietate sau chirie, în municipiului Oradea, deși cetățenii în cauză nu au intrat pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referință”, transmite IPJ Bihor.

Pentru a aduna probe la dosar, polițiștii au făcut, marți, 14 percheziții în Oradea, Hidișelu de Sus și în Baia Mare, de unde au ridicat diferite documente.

"Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș”, a mai transmis IPJ Bihor pentru sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri