Video Ambasadorul Israelului în România: Vom învinge, vom aduce acasă ostaticii. Hamas încearcă să-i folosească pentru a ne opri operațiunea

Data actualizării: Data publicării:
Reuven Azar
Reuven Azar a declarat că Israelul va câștiga și că toți ostaticii vor fi aduși înapoi acasă. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a declarat, joi după-amiază, în timpul unui protest pro-Israel din București, că Israelul va câștiga și că toți ostaticii vor fi aduși înapoi acasă. El a mulțumit guvernului României și președintelui Klaus Iohannis pentru susținere și a adăugat că România este alături de Israel.

„Hamas se ascund sub spitale şi sub şcoli. Folosesc populaţia drept scuturi umane. Hamas împiedică evacuarea civililor în siguranţă. Chiar ieri au trimis un grup de 100 de femei şi copii în faţa forţelor noastre armate pentru a opri ofensiva noastră. Am văzut din nou cât de parşivi sunt, dar acest fapt nu ne va descuraja. Forţele de apărare israeliene vor continua să îndeplinească misiunea atribuită de guvern. O vom face în mod responsabil şi în conformitate cu Dreptul Internaţional. Vom distruge Hamas şi ne vom aduce înapoi acasă ostaticii. Hamas încearcă să folosească ostaticii pentru a opri operațiunea noastră, pentru că vor să se pregăteasca să ne atace din nou și din nou, să ne ucidă civilii, copiii, să ne violeze femeile, să ne intimideze, iar liderii lor au declarat asta, însă nu se va întâmpla”, a mai spus Reuven Azar.

Ambasadorul a adăugat că „Israelul va lupta și va învinge” și a mulțumit românilor și Guvernului României pentru sprijinul oferit.

„Vreau să mulțumesc Guvernului României, președintelui României, Klaus Iohannis, premierului. Tot Guvernul, toți sunt alături de Israel. Poporul român e alături de Israel. România este o prietenă foarte puternică a Statului Israel și vreau să le mulțumesc românilor. Israel va câștiga”, a conchis el.

Peste o sută de persoane s-au strâns joi după-amiază, pe Calea Victoriei, în zona Bibliotecii Centrale Universitare, la un miting pentru eliberarea israelienilor răpiţi de organizaţia teroristă Hamas.

Numărul ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza a ajuns la 242

În conferința sa zilnică de presă, purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a spus joi că armata israeliană a contactat familiile celor 242 de ostatici pe care Hamas i-a răpit și îi ține în Gaza.

Ultimul număr raportat era de 239 de ostatici. Hamas susține că a ascuns ostaticii peste tot în Gaza, inclusiv în rețeaua sa de tuneluri subterane.

Săptămâna trecută, organizația teroristă a susținut că 50 dintre ostatici au fost uciși în bombardamentele israeliene, o cifră care nu poate fi verificată independent.

Cu o zi în urmă, Hamas a susținut și că șapte ostatici au fost uciși într-o lovitură aeriene împotriva taberei de la Jabalia.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri