Video Apar noi date în cazul accidentului de la Unirii: Autocarul ar fi pornit la drum cu doi șoferi. Ce s-a întâmplat pe traseu

Data actualizării: Data publicării:
accident autocar
Un autocar a fost implicat într-un accident grav la Pasajul Unirii FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Apar informații noi în cazul autocarului cu turiști greci implicat în accidentul de la Pasajul Unirii din Capitală. Presa din Grecia spune că autocarul a pornit la drum cu doi șoferi, dar unul a făcut toxiinfecție alimentară. Între timp, unii dintre răniții care au ajuns la spital au fost externați.

O pasageră din autocarul cu turiști străini care a intrat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din București a declarat pentru Digi24 că șoferul a condus 16 ore fără pauză. Potrivit presei din Grecia, autocarul plecase din Volos și a mers 900 de kilometri.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Șoferul grec a fost audiat aseară de polițiștii de la Brigara Rutieră din București. El le-a spus acestora că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înaintea pasajului Unirii și așa s-a produs accidentul.

Acesta nu a oferit foarte multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia arată faptul că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă la Salonic unul dintre ei ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare.

De altfel, au fost adunate toate probele de la fața locului. Polițiștii de la Rutieră au inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul impactului. Ei vor strânge toate aceste detalii și cel mai probabil le vor trimite anchetatorilor greci, deoarece acest dosar este posibil să fie preluat de justiția elenă.

De la spitale vin vești bune. La Universitar mai sunt internați doar patru oameni, în stare bună, șase pasageri au fost externați. La Bagdasar Arsei, cei nouă greci internați sunt în stare bună, nu au nevoie de operații.

Singura persoană care se află în stare gravă este la Spitalul Floreasca, o femeie care este intubată. Starea ei nu s-a modificat până în momentul de față.

Cei care au fost deja externați și sunt cazați la un hotel din București vor pleca cel mai probabil astăzi cu un autocar pus la dispoziție de o firmă de transport din România.

Titi Aur, expert în conducere defensivă: 16 ore de condus înseamnă echivalentul aproape a stării de ebrietate pentru că deja dupa 4 - 6 - 8 ore începi să nu mai ai reflexe, să nu mai auzi bine, nu mai ești atent.

Când ești aproape de destinație organismul se relaxează și dă comandă că ai ajuns, practic atunci se simte cel mai mult starea de oboseală.

Infrastructura a agravat greșelile făcute de șofer pentru acel limitator de înălțime ar fi trebuit fie să nu se miște deloc, fie ar fi trebuit să cedeze la un moment dat și să se rupă. Nu a funcționat nici una, nici alta.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri