Argeș nu mai are locuri în spitale pentru pacienții Covid. Prefect: Pregătim vechiul sediu la Mioveni, dar abia la finalul săptămânii

Data actualizării: Data publicării:
o asistenta merge pe hol intr-un spital covid din romania.
Spital Covid din România. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

În spitalele din judeţul Argeş nu mai sunt locuri pentru pacienţii cu COVID-19, a anunţat, luni, prefectul Emanuel Soare. Potrivit Prefecturii, unitatea medicală Mioveni ar urma să fie pregătită să preia bolnavi cu virusul SARS-CoV-2, însă va fi gata abia la finalul săptămânii. Argeș a înregistrat la ultima raportare o incidență de 3,68 la mia de locuitori. 

„În acest moment, în judeţul Argeş nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienţii COVID-19. (…) Nu mai avem posibilităţi în judeţ. Rămâne transferul în alte judeţe”, a transmis prefectul, care s-a deplasat la Mioveni, acolo unde vechiul sediu al unității medicale, va fi pregătit pentru a prelua bolnavi cu SARS-CoV-2. Acest lucru va fi posibil însă abia la finalul săptămânii. 

Conform aceleiaşi surse, în cursul zilei de luni se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe ordinea de zi urmând să se afle un punct referitor la posibilitatea suplimentării numărului de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung Muscel.

Potrivit prefecturii Argeş, spitalul Mioveni va fi pregătit până la sfârşitul săptămânii să primească pacienţii cu COVID-19.

Pentru a suplimenta numărul locurilor destinat patologiei Covid-19, spitalul din Mioveni va fi pregătit să primească pacienți cu coronavirus până la finalul săptămânii. Aceștia ar urma să fie tratați în vechiul sediu al unității medicale, scrie Agerpres.

Prefectul Emanuel Soare s-a deplasat luni la Mioveni pentru discuţii cu managerul spitalului. Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi urmează să fie primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică, după care va începe livrarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie.

Referitor la informaţiile din spaţiul public privind demisiile unor medici de la Spitalul Mioveni, prefectul a precizat că a fost vorba de un singur doctor, care suferă de afecţiuni ce ar fi reprezentat un risc major în cazul infectării cu noul coronavirus.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, anunţase anterior că se lucrează pentru ca în vechea clădire a spitalului din localitate să fie cazate şi tratate persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus.

"Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acţiuni de reorganizare, dotare şi dezinfectare a spaţiilor din vechiul corp al spitalului Racoviţa, clădire aflată în curtea Spitalului Orăşenesc Mioveni. În cele trei corpuri ale acestei clădiri au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare şi proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instalaţiile de fluide medicale, instalaţiile de oxigen, instalaţie electrică şi ample acţiuni de dezinfecţie ale saloanelor", a scris Georgescu pe contul său de Facebook.

El a dat asigurări că activitatea de tratare a pacienţilor cu coronavirus nu va afecta activitatea din noul spital, inaugurat în octombrie 2019, iar "personalul şi pacienţii din cele două clădiri vor avea intrări separate, spaţii şi sectoare delimitate pentru a nu interacţiona".

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, pe 25 martie, că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19.

Județul Argeș a înregistrat luni, 16 noiembrie, o rată de infectare de 3,68 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 197 noi cazuri de Covid. 

În spitalele din judeţ sunt internaţi, luni, 515 pacienţi cu COVID-19, dintre care 39 la ATI. De la începutul pandemiei, 10.041 de argeşeni au fost confirmaţi pozitiv, iar 305 au murit. 

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri