Azil fără autorizație în Târgu Jiu. Reprezentanții AJEPIS susțin că abia azi dimineață au aflat de el

Data actualizării: Data publicării:
azil clandestin in targu jiu

Un azil clandestin a fost descoperit azi în Târgu Jiu și urmează să fie închis. Cei 27 de bătrâni cazați acolo vor fi mutați în altă parte.

Un control are loc azi la centrul respectiv.

Proprietara centrului a declarat că nu a avut timp să obțină toate autorizațiile.

Reprezentanții AJPIS au declarat că au aflat de existența acestui cămin abia în  această dimineață, la ora 9.

"Astăzi, 12 iulie, IPJ Gorj a identificat un centru de bătrâni neautorizat, pe raza municipiului Târgu Jiu. IPJ Gorj a primit sarcini de la prefectul judeţului Gorj pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în vederea depistării rapide a acestor situaţii. Conform informaţiilor primite, în centru sunt 27 de persoane vârstnice, toate vor fi relocate astăzi. Controlul este în desfăşurare", a declarat anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Iani Gârbaciu.

Totodată, în urma controalelor, la șapte centre de vârstnici au fost descoperite mai multe probleme: transport hrană cu mijloc de transport neautorizat şi fără respectarea cerinţelor de igienă; funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu, instalaţii de semnalizare, detectare şi alarmare nefuncţionale, instalaţie de detecţie la incendiu aferentă construcţiei a fost dezafectată, nerespectându-se cerinţele care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu şi a normelor tehnice în vigoare; lipsa elementelor de identificare la produse alimentare şi a probelor de alimente; depozitare alimente în condiţii necorespunzătoare; etichetare incompletă a materiilor prime; lipsa autorizaţiei de sănătate şi securitate în muncă, nerespectarea periodicităţii instruirilor specifice; primirea la locul de muncă a persoanelor fără încheiere în formă scrisă a contractului de muncă; lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice, scrie Agerpres.

Au fost aplicate 38 de sancţiuni, dintre care 21 amenzi contravenţionale în cuantum total de 160.500 lei şi 17 avertismente.

La una dintre locaţiile verificate, în oraşul Ţicleni, s-a constat că acesta funcţiona fără licenţă. Au fost aplicate amenzi de 32.000 lei și a fost întocmit  dosar penal. În acest centru au fost găsite 7 persoane, dintre care 6 au fost preluați de rude, iar unul a fost preluat de către asistenţii sociali din localitatea de domiciliu - Bălăneşti, urmând să fie găsită o soluţie de relocare într-un centru specializat). Din discuţiile cu persoanele în cauză și cu rudele lor, bătrânii erau bine îngrijiţi, nefiind semnalate abuzuri, potrivit sursei citate.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri