Cherecheș neagă că s-a opus încătușării. Avocat: Intervenția polițiștilor germani a fost exigentă

Data actualizării: Data publicării:
chereches lovit la fats i cu sange dupa arestarea in germania
Cherecheș neagă că s-a opus încătușării. Foto: Poliția germană

Cătălin Cherecheș neagă că s-a opus în momentul în care a fost reținut în Germania. Avocatul său susține că intervenția polițiștilor a fost brutală și așa a fost rănit fostul edil. Între timp, fostul edil și-a angajat apărător și în Germania, și e singurul cu care poate să comunice, deocamdată.

Cătălin Cherecheș și-a angajat un avocat german care vorbește și limba română. Reprezentantul edilului din România a luat legătura cu el, iar acesta i-a dat pentru prima dată detalii despre varianta fostului primar în ceea ce privește rănile care apar în poza de după capturare.

Răzvan Doseanu, avocat al lui Cătălin Cherecheș: Am înțeles că este confirmat inclusiv de altă persoană, care am înțeles că a fost prezentă la momentul respectiv, este exclusă o opoziție o sustragere de la încătușare a domnului Cherecheș. Se pare că a fost o intervenție directă a autorităților germane oarecum mai exigentă, date fiind informațiile că domnul Cherecheș ar fi o persoană care a părăsit în anumite condiții teritoriul României și probabil dumnealor nu au vrut să riște.

Fostul edil încearcă să scape de închisoare în România, așa că a început să-și construiască strategia pe care o va pune pe masa magistraților germani. Culmea, o să se folosească chiar de situația creată de proprii socrii care au încercat să o mituiască pe judecătoarea care a dat sentința definitivă.

Răzvan Doseanu: În esență este vorba despre aprecierea ca fiind încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil al domnului Cătălin Cherecheș, dată fiind situația de incompatibilitate în care s-a aflat unul dintre membrii completului de judecată care a dat sentința în apel.

Între timp, fostul primar se pregătește de o mutare într-unul din cele mai mari penitenciare din Germania. O închisoare din Munchen, unde a fost închis în trecut, pentru o lună, și Adolf Hitler. Procurorii germani au cerut instanței ca procesul să se desfășoare cu Cherecheș în arest.

Florian Weinzierl, procuror german: Am depus o cerere la Tribunalul Regional Superior din München, am solicitat să fie impusă detenția în vederea extrădării. Tribunalul regional superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmărite, o audiere și apoi va decide cu privire la chestiunea detenției în vederea extrădării.

Deși procurorii din Munchen spun că procedura o să dureze o lună și jumătate, avocatul german a transmis că o decizie definitivă ar putea să fie dată și mai târziu, în 3-6 luni. Deocamdată, fostului edil nu-i este permis să comunice cu familia. Apărătorul lui din România susține că ar fi fost sfătuit greșit să fugă.

Răzvan Doseanu: Tare mă tem că cineva l-a păcălit pe domnul Cherecheș să plece din țară.

Joi, pe 7 decembrie se judecă cererea de strămutare a dosarului, iar decizia i-ar putea aduce fostului primar o anulare a condamnării de 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri